Текущее время: 01 окт 2020, 10:36



Ответить на тему  [ Сообщений: 5 ] 
Пляцки Західної України 
Автор Сообщение
Аватара пользователя
Адмін
Адмін

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 09:35
Сообщения: 33
Откуда: Західна Україна
Сообщение Пляцки Західної України
Ділимося рецептами смачненьких пляцків...
І добавляйте обов'язково фото готового пляцка!

_________________
Підпис з прямими силками становиться доступним після написання 100 повідомлень на форумі... ツ


12 мар 2015, 21:32
Профиль
Аватара пользователя
Адмін
Адмін

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 09:35
Сообщения: 33
Откуда: Західна Україна
Сообщение Пляцки Західної України
Изображение

"Кучерявий" яблучний пляцок

ГОТУЄМО:
І) "Кучерявий" з білками (перший рецепт):
1. Відділити жовтки від білків.
2. З 4 жовтків, 100 г. цукру і перелічених продуктів замісити тісто. Тісто поставити в холодильник.
3. Яблука почистити, потерти на грубій тертці. Вимішати яблука з корицею.
4. Збити білки з 100 г. цукру і ваніллю.
5. Охолоджене тісто поділити на дві частини більшу та меншу.
6. Більшу частину викласти у форму на неї викласти різані яблука і збиті білки, на білки потерти меншу частину тіста. Пекти.

ІІ) "Кучерявий" з білками та киселем (другий рецепт):
1. Відділити жовтки від білків.
2. З 4 жовтків, 100 г. цукру, маргарин, сметана, погашена сода, ванільна есенція борошно замісити тісто, такої густини як на вареники. Поставити готове тісто в холодильник.
3. Яблука почистити і потерти на буряковій тертці. Вимішати яблука з корицею.
4. Збити білки з 100 г. цукру і киселем.
5. Охолоджене тісто поділити на дві частини більшу та меншу.
6. Більшу частину викласти у форму на неї викласти терті яблука, на яблука збиті білки, на білки потерти меншу частину тіста. Пекти.
Смачного:)
"Кучерявий" яблучний пляцок - рецепт з фото. Випічка Західної України. Покрокове приготування. Яблучний пиріг з тертим тістом. Два різних рецепти.

_________________
Підпис з прямими силками становиться доступним після написання 100 повідомлень на форумі... ツ


12 мар 2015, 21:39
Профиль
Аватара пользователя
Адмін
Адмін

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 09:35
Сообщения: 33
Откуда: Західна Україна
Сообщение Пляцки Західної України
Изображение

"П'яна вишня"

ГОТУЄМО:
І) тісто:
1. Збити окремо білки і жовтки з цукром (білки у густу піну). Збиті жовтки і білки з'єднати продовжуючи збивати.
2. До збитої маси, поступово додаємо не припиняючи повільного збивання, какао, кілька крапель ванільної есенції, порошок до печива, муку.
3. Ділимо тісто на три частини і випікаємо почергово у формі вистеленій пергаментом.
ІІ) крем:
1.Вишні відціджуємо від соку заливаємо 50 гр. коньяку і настоюємо 3 год. (замість коньяку можна використати горілку).
2.Збиваємо масло із згущеним молоком та ваніллю. Додаємо відціджені вишні вимішуємо.
3.Ставимо крем охолоджувати.
ІІІ) оформляємо:
1. Перемазуємо кремом паляниці, боки та верх пляцка, прикрашаємо тертим шоколадом.
2. Ставимо в холодильник на 2 години.
Смачного:)
"П'яна вишня" - пляцок, рецепт з фото. Випічка Західної України. Покрокове приготування. Смачний шоколадний пиріг з масляно молочним кремом та вишнями, можна готувати як торт.

_________________
Підпис з прямими силками становиться доступним після написання 100 повідомлень на форумі... ツ


12 мар 2015, 22:44
Профиль
Аватара пользователя
Юзер
Юзер

Зарегистрирован: 10 апр 2014, 21:29
Сообщения: 71
Сообщение Пляцки Західної України
Изображение

"Спартак"

І) тісто:
1. Мед, маргарин, цукор розтопити.
В охолоджену масу додати яйця, какао, сметану, гашену соду, гашений амоній, ваніль вимішуємо, додаємо муку і місимо тісто як на вареники, але не твердо.
2. Ділимо на частини, бажано на багато частин - скільки дозволяє розмір форми. Якщо ваша форма має розмір 30х30 см. тоді у вас повинно вийти 15 паляниць.
3. Щоб не зрізати краї готового перемащеного пляцка можна відразу при випіканні формувати рівні паляниці зрізаючи краї тіста.
4. Зручною формою для випічки тонких паляниць є лист з антипригарним покриттям. Спечені паляниці легко сповзають з такої форми.
Але якщо у вас немає такого листа можна скористатись звичайною формою перевернувши її дном вверх і паляниці викладати на перевернуте дно.
5. Розкатуємо дуже тонкі паляниці і почергово випікаємо. Чим більше паланиць вийде тим ніжніший буде пляцок.
ІІ) крем:
1. Скип'ятити 500 мл. молока з цукром.
2. Поки закипає молоко розводимо борошно та крохмаль у 200 мл. холодного молока.
3. Коли молоко почне закипати, вливаємо розведену масу, постійно помішуючи. Доводимо крем до кипіння і виключаємо.
4. Ставимо крем охолоджувати.
5. В охолоджену кремову масу додаємо м'яке масло, ваніль і збиваємо міксером до пухкого стану. За бажанням в крем можна дати 50 гр. коньяку, а також мелені горіхи.
ІІІ) шоколадну глазур:
1.Сметану цукор розтопити, додати какао добре вимішати. Знову поставити на вогонь додати масло довести до кипіння і відставити.
2. Або дріблений шоколад розтопити у молоці.
ІV) оформляємо:
1. Перемазуємо коржі тонким шаром крему і залишаємо вистоятись у приміщенні до пом'якшення коржів.
2. Якщо паляниці вийшли не рівні, коли коржі розм'якнуть, обрізаємо боки роблячи тим самим рівний край та замащуємо його кремом.
3. Готовий пляцок поливаємо шоколадом та ставимо у холодильник.

Смачного:)

"Спартак"- пляцок, рецепт з фото. Випічка Західної України. Покрокове приготування. Смачний шоколадний пиріг із заварним кремом. Можна готувати як торт.


14 мар 2015, 11:45
Профиль
Аватара пользователя
Прижився
Прижився

Зарегистрирован: 15 мар 2015, 13:10
Сообщения: 83
Сообщение Пляцки Західної України
О какие вкусняшки :-): Обезательно воспользуюсь Вашими рецептами.На вид просто супер,аж слюнки потекли.:men:На Пасху буду пробовать рецептик. :dan_ser:


28 мар 2015, 19:18
Профиль
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Ответить на тему   [ Сообщений: 5 ] 


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения

Перейти:  

Форум Украины © 2014 - 2018 Е-mail Администратора форума

Яндекс.Метрика